Places reservades d’aparcament. Necessitat, no capritx.

Places reservades d’aparcament. Necessitat, no capritx.

Malgrat que la mobilitat és un Dret Fonamental per a tothom i que les Administracions Públiques estan obligades  a vetllar per la igualtat de tota la ciutadania, això per ara, no és una realitat. Les persones amb mobilitat reduïda es veuen en la necessitat d’utilitzar serveis especials de transport o dependre de familiars, amics o del propi vehicle per arribar a llocs vitals per desenvolupar part de la seva vida.Badalona és la tercera ciutat més poblada de Catalunya. Amb 225.957 habitants. S’estima que el 10% d’aquesta població té una discapacitat que li provoca problemes en la seva mobilitat.

https://www.bdncom.cat/notice/deixem-de-ser-invisibles-denuncia-la-llarga-espera-de-les-persones-amb-mobilitat-reduida-per-a-una-placa-daparcament

És en aquest sentit que les places d’aparcament reservades adquireixen tot el seu sentit i les lleis les implementen i desenvolupen .

El percentatge que marca la Llei és que de 40 places d’aparcament , 1 ha d’anar pintada, senyalitzada i reservada per persones amb mobilitat reduïda reconeguda,

Els números sobre el paper ja no quadren però el  Pla General Metropolità de les ciutats, parlem de Badalona, és un somni de futur  i, sobre el dia a dia de les persones amb mobilitat reduïda , un malson.

Exemples, arribar a un hospital per fer-se una prova que porten mesos esperant i trobar-te que les dues places d’un hospital de primera,-que hauria de tenir per normativa, diem que alguna més- inutilitzades , ocupades il·legalment o no trobar-les implica una bufetada continua en una vida plena de reptes, malaltia i injustícia.

Es una ocupació il·legal de l’espai públic que la guàrdia urbana en comptades ocasions penalitza i que les AAPP no valoren la impossibilitat i impotència que representa per una persona que té la sort -ironia- de tenir discapacitat en una situació tan desagradable.

Des de Deixem de Ser invisibles de Badalona reclamem:

  1. Un  padró real de plaques nominatives que no està actualitzat.
  2. Que als edificis sanitaris hi hagin les places reservades que marca la Llei.
  3. Que el Govern Municipal es responsabilitzin d’una problemàtica vital per un 10% de la població de Badalona.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Ir al contenido